Без автомобили в Нощта на музеите и галериите под тепетата

Заради многото културни и музикални събития от програмата на Нощта на музеите и галериите – Нощ/Пловдив, се спира движението на пътни превозни средства

в Пешеходни ще се превърнат ул. „Алцеко” – на юг от кръстовището с ул. „Железарска”,  и ул. „Отец Паисий” – от кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий” до кръстовището с ул. „Генерал Гурко“. Това ще се случи в интервала от 19:00 ч. на 23.09.2016 г. /петък/ до 01:00 ч. на 24.09.2016 г. /събота/ и от 19:00 ч. на 24.09.2016 г. /събота/ до 01:00 ч. на 25.09.2016 г. /неделя/. 

Селекция от над 140 събития на 70 различни локации в града ще бъдат представени в традиционния арт форум НОЩ/Пловдив. Фестивалът е на 23 и 24 септември (петък и събота) в поредицата от четири почивни дни.

С 5 основни направления – „Музеи и галерии“, „Култура и клуб“, „Град и публични пространства“, „Малката нощ“ и „Отворени изкуства“, фестивалът дава свобода на всеки посетител да избере и планира своята нощ според интересите си с помощта на специалното мобилно приложение night.bg.  Музеи и галерии, клубове и публични пространства ще посрещнат десетки хиляди пловдивчани и гости на града от страната и чужбина. Това са 5 програми, 70 локации, 141 събития, стотици артисти и гости от България, Франция, Корея, Австрия, Германия, Израел, САЩ, Италия и Холандия.

Една от новостите тази година е откриването на музикална сцена на Сахат тепе. Ще оживеят и Конюшните на царя с кинопрограмата „Нощта е кино“, където филмовата си селекция ще представи Майя Виткова. В кино „Космос“ ще бъде представен проектът „Цветът на Космоса“ на френския артист Максим Бондю. И тази година поети ще се изправят срещу актьори на Лапидариума в Стария град. На 24 септември в лятно кино „Орфей“ е събитието „Прожекция „Хамлет“. Голяма изненада на 23 септември е участието на специалния музикален гост – световноизвестният австрийски диджей Peter Kruder.

Цялата програма за НОЩ 2016 можете да видите ТУК

Вашият коментар