Vintage house в НОЩТА

Емблематичният фестивал Нощ/Пловдив се завръща за 12-ти път на 23-ти и 24-ти септември.Събитието,което ежегодно привлича хиляди хора от страната в кипящия културен и цветен живот на Пловдив,отново ще предложи на своята публика наситена и интригуваща програма.

Vintage house, като част от Нощта в подпрограма "Култура и клуб", ще организира изложба и концерт за своите най-верни посетители.

Изложба 'Другата гледна точка'  e на независими некомерсиални артисти, споделящи своите различни гледни точки в полароиден формат. Разчупената визия, чрез употребата на мобилни устройства, иновативни филтри и богато въображение, комбинирано със способността да оцениш красивото и в ‘обикновеното’ ни дават въможността да видим твойта, неговата и нейната гледна точка.

С помощта на социалните медии и многото инста тагове сме имали, имаме и ще имаме шанса да се вмъкнем в чуждия ‘светоглед’ и да погледнем през други очи, това което виждаме, но не забелязваме в ежедневието си. Изложбата представя една от най-позитивни страни на социалните медии в днешно време, която е безграничната свобода и шанс на всеки, по всяко време, да споделя своята различна гледна точка. Куратори на 'Другата гледна точка'  са Сийка Георгиева и Николай Иванов.

Малко по-късно вечерта на сцената на Vintage house ще се качат симпатягите от Paraplanner, вдъхновени от стила на Jamiroquai, Erykah Badu, Bjork, Massive Attack, Bonobo, Ayo, Selah Sue, Jill Scott, Amy Winehouse, Джанго Зе, Уйкеда, Nneka, Gorillaz, Fugees, John Legend, D’angelo, Morcheeba, Esperanza Spalding… Те ще поднесат един жив коктейл от истински интересни музикални явления в българската експериментална музика за последните няколко години.

Paraplanner- – Александрина Александрова (вокал и бас китара), Яна Дончева (флейта, саксофон, укулеле и вокали), Мариета Койнарска (клавишни) и Виктор Аначков (ударни).Тe са млади, артистични и неподправени, а музиката им грабва… независимо дали е кавър или авторска песен. Vintage house ще се издигне и ще полети във въздуха с Парапланер…

Цялата програма на Vintage house следете в сайта за нощен живот на Пловдив – plovdivclubs.com

Вашият коментар