Депутат от ДПС заразен с коронавирус, тестват масово целия парламент

Депутатът от ДПС Хасан Адемов е заразен с коронавирус, това съобщи на извънреден брифинг в Народното събрание председателят на парламента Цвета Караянчева.

Народните представители, които чакат на опашка пред "Софиямед", също са с маски и стоят на разстояние един от друг.

В тази връзка на всички депутати ще им се правят тестове за коронавирус, обясни тя. Тестове ще се направят и на всички квестори в пленарната зала, шофьори, стенографи и други служители в непрекъснат контакт с депутатите.

Утре в 8.30 ще заседава председателски съвет, за да се реши как да се действа, тъй като народните представители имат много контакти по избирателните си райони, допълни тя.

След като излязат резултатите от тестовете, ще се вземе решение дали институцията ще бъде под карантина. Това евентуално застрашава гласуването на актуализацията на бюджета, приета днес от правителството. Планираната за утре (1 април) комисия по бюджет и финанси, която трябваше да разгледа. 

Иначе толичната болница "Софиямед" е едно от лечебното заведение, в което ще се извършат тестовете на народните представители за коронавирус, предава Нова тв.

Тестването на народните представители започва в 09.30 часа и ще продължи през целия ден, като от лечебното заведение взимат всички необходими предпазни мерки.

Вашият коментар