ДФ Пловдив 112 с дарение на пловдивските болници (СНИМКИ)

Десетки доброволци се включиха към формирование Пловдив 112 в подкрепа на най-застрашените от епидемията социални групи в Пловдив

За по-малко от 2 седмици формировалнието е нараснало с над 100 човека от пловдивчани готови да се включат по всяко ереме в нужда

3201 лева бяха събрани само в рамките на 3 дни, които постъпиха на сметката на добровлците от Пловдив 112 от кампанията

Дарение за нуждите на Инфекциозна болница – Пловдив, лабораторията в МБАЛ Пловдив, две отделения в УМБАЛ Св. Георги, 1 РСПБЗН – Пловдив и за КПП на полицейски служители направиха от доброволното формирование във вчерашния ден. Парите, които са точно 3201 лева бяха събрани само в рамките на 3 дни постъпили на сметката на добровлците от Пловдив 112 от кампанията на пловдивски младежи и mediacafe.bg.

"Eдин ден доброправене с изцяло ваш принос, 9 часа обикаляне от наш екип и 184.4 км по километраж. Благодарим на всички страхотни вас страхотни хора, които не спирате да дарявате и че ни помагате. Не само на нас, но и на всикчки онези, на които помогнахме поне малко днес в тяхната работа и които ни благодариха по 10 пъти. Благодарностите за всички вас, които направихте това възможно", сподели Георги Влайков ръководител на формированието за mediacafe.bg.

"С това ВИЕ – дарителите извършихте големи добри дела"

Междувременно екипите на организацията доставиха храна и медикаменти на хора в нужда, които са се свързали на телефоните на Община Пловдив, а те от своя страна подават заявката на мобилните групи от дороволци. Част от тях пък по цял ден обслужват на базата за обеззаразяване колегите си. В координационния център други се грижеха за правилния потока на информация и комуникация , допълни още доброволец номер 1 Георги Влайков. 

От Община Пловдив съобщиха, че на територията на града от две седмици работи Общински координационен център за подпомагане на хора в нужда, които не са обхванати от социалните услуги. Центърът работи съвместно с БЧК и доброволното формирование „Пловдив 112“ под ръководството на ресорния зам.-кмет Анести Тимчев.

За седмица доброволците от „Пловдив 112“ са изпълнили 120 поръчки за доставка на храна и лекарства по домовете. Те поемат изцяло организацията на доставките. Координаторите поддържат непрекъснато дежурство и работят на смени от 7 до 21 часа без почивен ден и поддържат информационна система, разработена от „Пловдив 112“ специално за поставената от Община Пловдив задача за логистично осигуряване и прилагане на мерки за предотвратяване и ограничаване разпространението на вируса COVID-19 в Пловдив.

Всяка вечер екипите на Пловдив 112 правят обучения на новопостъпили доброволци и разясняват всички нужни мерки за предпазване по време на работа. .

Ето и пълния списък с дарения от ДФ Пловдив 112 във вчерашния ден (31.03.2020_

а нуждите на Инфекциозна болница – Пловдив:

* 10 бр защитни очила
* 400 бр престилки за еднократна употреба
* 8 бр. щитове
* 10 бр. престилки за многократна употреба
* 40 текстилни маски за многократна употреба
* 8 кутии нитрилни ръкавици по 100 бр
* 400 бр ръкавели за еднократна употреба
* 8 бр защитни гащеризони

За нуждите на Лабораторията в МБАЛ Пловдив:

* 5 бр защитни очила
* 200 бр престилки за еднократна употреба
* 4 бр. щитове
* 6 бр. престилки за многократна употреба
* 40 текстилни маски за многократна употреба
* 4 кутии нитрилни ръкавици по 100 бр
* 200 бр ръкавели за еднократна употреба
* 6 бр защитни гащеризони

За нуждите на 2 отделения в УМБАЛ Св. Георги

* 10 бр защитни очила
* 400 бр престилки за еднократна употреба
* 10 бр. щитове
* 8 бр. престилки за многократна употреба
* 80 текстилни маски за многократна употреба
* 10 кутии нитрилни ръкавици по 100 бр
* 400 бр ръкавели за еднократна употреба
* 20 бр защитни гащеризони
* 200 бр бонета за еднократна употреба

За нуждите на 1 РСПБЗН – Пловдив

* 3 кутии ръкавици по 100 бр

За нуждите на полицейски служители на КПП-та

* 2 кутии ръкавици
* дезинфектанти (пулверизатори)

За нуждите на ДФ Пловдив 112

* 20 броя защитни облекла за многократна употреба
* 10 кутии ръкавици
* дезинфектанти за ръце
* 5 щита
* гориво за автомобили
* 10 целолицеви маски (поръчани)

Парични дарения с добри намерения можете да направите към следната банкова сметка, като на основание задължително пишете “ДАРЕНИЕ -covid19”:

  • IBAN: BG80RZBB91551005503057
  • BIC: RZBBBGSF
  • Получател: ДФ “Пловдив 112”
  • PAYPAL: PLOVDIV112@GMAIL.COM

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ – "Спаси живот – остани вкъщи!"

Формированието разполага със 75 обучени и оборудвани с лични предпазни средства доброволци. Те приемат и обучават хората, които изявяват желание да помагат в епидемията. До момента новоприсъединилите са 15 души. Кампанията на общината за набиране на доброволци продължава. Желаещите могат да се записват на телефоните на координационен център за социални услуги: 0878 371 710   0878 371 449.

Парични дарения с добри намерения можете да направите към следната банкова сметка, като на основание задължително пишете “ДАРЕНИЕ -covid19”:

Доброволното формирование има готовност да подпомогне и екипите на „Спешна помощ“ при случаи на пациенти с коронавирус.

Повече за кампанията на ДФ Пловдив 112 може да видите ТУК

Снимки: Mediacafe.bg и 4К Студио

Вашият коментар