Удължават извънредното положение до 13 май

Министерският съвет на България предлага да се удължи обявеното извънредно положение до 13 май 2020 година

Очаква се да бъдат удължени и всички действащи до момента мерки. Не е изключено да има и още по-строги

"България се бори с всички възможни усилия за ограничаване на разпространението на заразата с COVID-19, като измеренията на кризата все още не могат да бъдат оценени и прогнозирани. Натискът върху здравната система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация и за борба с пандемията за да бъде ефективно овладяна. Тези действия се потвърждават и от данните и препоръките на Националния оперативен щаб, създаден със заповед на министър-председателя", се казва в съобщението на Министерския съвет, цитирано от БНТ. 

"Aз лично смятам, че ще се наложи да удължим извънредното положение. Този срок изтича на 13 април, но не смятам, че нещата ще приключат дотогава", това каза, като междувременно МС поиска удължаване с месец на извънредното положение председателят на Комисията по бюджет и финанси към НС Менда Стоянова, цитирана от БГНЕС.

Проектът на правителственото решение, с което се предлага удължаване на срока на извънредното положение, беше внесен от министъра на здравеопазването като допълнителна точка на днешното заседание на Министерския съвет.

Повече информация от БНТ ТУК

Вашият коментар