Другият Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Олимпийският шампион Николай Бухалов, Ссветовната шампионка Станилия Стаменова, Европейската шампионка Габриела Петрова и шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив се качиха на велосипедите си, за да открият сезона в "Тракия"

Има един квартал в Пловдив, който е по-различен от останалите. Квартал, който сам по себе си е самодостатъчен, защото в него си има всичко, което е нужно на обитателите му – големи и широки булеварди, паркове като слънце, атракциони, стадиони, заведения и т.н., и т.н. Какво повече му трябва на човек?

Едно място в него обаче хвърля погледа на останалата част от хората към себе си. Свата въпрос за малкия бял дроб на града – зеленият парк "Лаута", който през последните години се превърна в любимо място на няколко поколения пловдивчани. Дали ще се разминете със спортуващите или с майките с колички, с постоянно тичащите деца – това е ежедневие. През почивните дни пък барбекютата са резервирани традиционно за семейства от Тракия, поради причината, че хората там се чувстват все едно са извън града. Освен "Западен" с Гребната си база друг Район в Пловдив трудно може да се похвали с подобно нещо. И видно хората си го харесват и пазят. Ако не вярвате, идете и хвърлете цигарата си или чашата си с кафе на алеята, и ще получите сериозно порицание от някоя майка.  

В събота паркът на Лаута отново стана център на събитията за близо 600-700 велосипедисти и още около 400 ентусиасти дошли без транспортно средство, но с идеята да се включат в пролетния празник на града. Тракия откри вече традиционни си велосезон с масово шествие от Общината по най-дългата велалея в града (15 км). На финала съорганизаторите от БГ радио и Декатлон пък се бяха разкърнали в няколко развлекателни центъра в целия парк и не оставиха на малки и големи да скучаят почти през целия ден. 

Наи-интересно бе за децата, които извиха игромна опашка пред атракциони в приключенския парк. За тях бяха предвидени въжен тролей, стрелба с лък, въжен лабиринт и средновековни битки от ентусиастите от Otherland (Друга земя). За порасналите деца, които са ни по-известни като възрастни имаше Airsoft стрелба с реплики на оръжия, отборни велосъстезания и стрелба от ленти над земята. Децата получиха цели 8 колелета от томболата, както и още десетки спортни раници и много награди от спонсорите. 

Своеобразният празник на спорта и тази година бе подкрепен от целия отбор на Марица Пловдив, гимнастикът Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Атанас Узунов, Станимира Петрова, Габи Петрова,  Иван Тотев, както и кметове на различни райони.

Вижте видеото ни с дрон, което заснехме заедно със StarNet:

Вижте велошествието от 10-ти април на Гребната база в Пловдив ТУК

За автора

Вашият коментар