Глоба 50 лева за всеки, който чопли семки в парк „Лаута“

Досега са издадени 3 фиша за глоба от 50 лв. за изхвърляне на люспи от семки и фасове по алеята

„Забранява се изхвърлянето на семки и люспи извън определените за целта места. Глоба: 50 лв.“ 

Този текст бе поставен днес в парка от кмета на „Тракия“ Костадин Димитров, който се включи в обновяването на предупредителните надписи в парк „Лаута“. Надписите не са нови, като те се появиха миналата пролет на зелените площи.

Предупреждението дава ефект и сега паркът е по-чист, смятат хората от най-големия квартал в Пловдив. Гражданите приветстват усилията за поддържане на чистотата и подкрепят налагането на глоби спрямо малцината нарушители, които замърсяват околната среда, като чоплят семки или си изхвърлят фасовете от цигари извън достатъчното на брой кошчета за отпадъци.

Костадин Димитров благодари на ОП „Чистота“ в лицето на директора Иван Стоянов,тъй като служители на предприятието непрестанно следят за нарушители и при необходимост налагат предвидените по общинската наредба санкции. Досега са издадени 3 фиша за глоба от 50 лв. за изхвъряле на люспи от семки и фасове по алеята.

„Лаута“ става все по-привлекателно място за активен отдих на пловдивчани, ОП „Градини и паркове“ прочистиха гората от изсъхнали клони, освежихме пейките, всички атракционни места за развлечения вече посрещат почитателите на природата“, сподели още кметът на „Тракия“.


 

 

За автора

Вашият коментар