Граф в Столипиново

Hа 6 март 2014 г., на тридневно посещение в България пристига Александър Граф Ламбсдорф, депутат от Европейския парламент и заместник-председател на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа, както и водач на листата на Германската свободна демократическа партия (СДП) за изборите за Европарламент 2014 г. Той ще бъде придружаван от д-р Йоахим Щамп, заместник-председател на групата на СДП във федералния парламент на провинция Северен Рейн-Вестфалия и говорител по интеграционната политика на групата. По покана на Фондация за свободата „Фридрих Науман“, в петък, 7 март, двамата ще вземат участие в дискусия под надслов „Модели на миграция в ЕС: Изтичане на мозъци или „миграция по бедност“? Предизвикателства пред България и Германия“.

В деня преди събитието Граф Ламбсдорф и д-р Щамп се посетят пловдивския квартал „Столипиново“, където ще се срещнат с представители на ромската общност.

Престоят на Граф Ламбсдорф и д-р Йоахим Щамп в България ще включва:

 6 март 2014 (четвъртък), Пловдив

15.30 ч.: Посещение в пловдивския квартал „Столипиново“: среща с представители на Фондация „Рома-1995“ и обиколка с цел запознаване с условията на живот на ромското малцинство в Столипиново. (ул. Елба №3, Пловдив)

16.30 ч.: Среща-разговор с г-н Георги Титюков, заместник-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“ в Община Пловдив, и с представител на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси в Пловдив. (Пл. Стефан Стамболов №1 , Пловдив)

7 март 2014 (петък), София

11:00 – 13:00 ч. Подиумна дискусия на тема: „Модели на миграция в ЕС: Изтичане на мозъци или „миграция по бедност“? Предизвикателства пред България и Германия“

Място: Информационно бюро на Европейския парламент, ул. „Георги С. Раковски“ №124, София 1000

Вашият коментар