Изграждат паркинг под Младежкия хълм

Паркинг с 55 места изграждат в подножието на Младежкия хълм

Това лято там се намира и единствената открита сцена под тепетата, където всеки уикенд музиканти забавляват пловдивчани в летните нощи

Нов паркинг за около 55 автомобила се изгражда в подножието на Младежкия хълм до Стоматологичния факултет, като са предвидени специални места за инвалиди и за майки с колички, които са с по-голям габарит от останалите. 

При изпълнението на проекта е заложен ремонт на пътната настилка, която е от паваж, както и изграждането на нов тротоар. „Това е един от подходите на Младежкия хълм. За това е важно да създадем удобство за гражданите, които искат да се разходят тук. За целта тротоарът ще бъде направен от унипаваж“, обясни районният кмет Георги Стаменов. Той допълни, че тротоарът ще бъде изграден срещу паркинга и ще бъде свързан с ул. „Любен Каравелов“, за да осигури пешеходна връзка между Медицинския университет и Стоматологичния факултет".

В тази зона се предвижда още ново осветление и частично озеленяване, С цел по-добрата сигурност на гражданите в бъдеще на мястото ще бъдат монтирани и камери за видеонаблюдение. 

Още за Младежкия хълм и музикалната сцена това лято вижте ТУК

Вашият коментар