Единствената българска естествено газирана минерална вода – Михалково отбелязва своята 60 годишнина

На 27 август 2016 година, събота, в село Михалково, община Девин – минерална вода "Михалково" ще отпразнува 60-години от първото бутилиране на минерална вода в България. Празникът по случай юбилея ще започне в 17.30 часа с откриване и освещаване на чешма с естествено газирана вода пред фабриката в село Михалково, а от 19.00 часа ще продължи в центъра на селото с фолклорна програма.

Минерална вода „Михалково” извира от сърцето на Родопите. Изворът е открит през 1936 г. като планински ручей, отличаващ се по вкус и мирис от обикновената вода. В края на 30-те години на миналия век местните хора решават да превърнат водата в свой основен поминък. През 1956 г. в дъсчена барака се напълва ръчно първата бутилка с михалковска вода, която става експонат на Пловдивския панаир. В последствие за бутилирането се използват еднокранки и немска миялна машина. 

В продължение на шест десетилетия, благодарение на упорития труд на работниците и специалистите, фабриката се превръща постепенно в модерно предприятие с нови производствени мощности, модерна инфраструктура, разширена дистрибуторска мрежа и нарастващи продажби в България и чужбина.

"Михалково" кани всички приятели и почитатели на газиранат вода да празнуват заедно с тях!

Вашият коментар