Измамници събират пари за изгорялата къща в Коматево

Хората от Коматево алармират да не се вярва сляпо на всеки и да не се дават пари на ръка

Двама млади хора – мъж и жена, са събирали пари тези дни за пострадалите две семейства от Коматево, които останаха без покрив над главата си навръх Нова година. Те са действали, без да имат никакви правомощия и са взимали пари на ръка, без да дават документ за получените суми в кварталите в "Кючук Париж" и "Бирената фабрика". За измамата ни алармираха хората от инициативния комитет от Коматево.

Мъжът и жената са се представяли за хора именно от екипа на двете семейства, като са действали по стара схема тропайки от врата на врата, но лъжата е лъснала бързо, след допитване на граждани до хората от Южния квартал на Пловдив. Съкварталците на двете семейства Тодорови и Баргански алармират хората да не се довярват на случайни граждани и ако имат желание да помогнат да го направят само на банковата сметка или кутиите. Те информират чрез mediacafe.bg чрез специално съобщение за извършената измама. Ето какво написаха хората:

Скъпи приятели, искаме да ви предупредим, че измамници са тръгнали да събират средства от името на инициативния комитет, за подпомагане на двете семейства от квартала

Сдружението ни събира средства само и единствено в банковата сметка, която е обща за двете семейства и в 8 кутии, поставени в търговски обекти САМО на територията на квартала. 

Търговските обекти са: 1- Книжарницата на Донка, 2- Чадъра, 3 – Магазина на Орлин, 4 – Нашето място – Еврейчето, 5 – Магазин за промишлени стоки – Лозана, 6 – КООП, 7 – Сладкарницата на Нелито, 8 – Еврофутбол. 

Имаме информация, че са тръгнали измамници, които събират дарения от врата на врата в кв. "Кичук Париж" и кв. "Каменица". Съжаляваме, че отново някой се опитва да се възползва от трагедията на хората. 

Нашето сдружение не събира пари, посещавайки домовете на хората. Моля ви, внимавайте! Отново благодарим на всички, които застанахте зад нас и заедно ще помогнем на двете семейства да преминат през това изпитание.

От Антоанета Грозева, Илияна Станкова, Христо Василев, Звезделина Кирякова, Стефан Лозанов и Донка Тосева"

Mediacafe.bg ви информира, че до този момент са събрани точно 4578 лева от доброволни дарения постъпили по сметката на семействата, от отварянето на кутиите, както и от Quiz вечер организирана от Стефан Лозанов. 1000 керемиди пък ще бъдат дарени от фирма АБО, а друга фирма се е ангажирала с предоставянето на 2 специални огнеопорни комина. В момента екип от доброволци строители са се заели с окрепването на къщата и направата на "пояс" на покрива. Нужната сума за ремонт на покрива е близо 15 хиляди лева. 

Повече информация за сметката, където може да направите дарение, както и телефон на екипа (Донка Тосева – 0897 96 92 93), може да видите ТУК

Вашият коментар