Системата Drupal навлезе и в Пловдив (ВИДЕО и СНИМКИ)

Участниците от Drupal Bootcamp създадоха организационен портал в рамките на втория ден от конференцията в ТУ – Пловдив

През изминалия уикенд се състоя първата Drupal Bootcamp конференция в Пловдив. В продължение на два дни програмисти и начинаещи специалисти се обучаваха да програмират и изграждат сайтове на системата Drupal. 

Главен организатор на събитието бе Иво Радуловски, партньор на фирма ТриоГруп, който отскоро изгради свой офис в сърцето на Пловдив – Капана. Той и екипът му са се заели с мисията да разпространят и запознаят  разработчиците в България възможностите с платформата Друпал, както и да бъдат обучени на основните умения за изграждането на сайт. На събитието под тепетата присъстваха програмисти от цялата страна, запознати и такива, които боравят с други платформи, но желаят да развият умения и в програмирането с Drupal.

"Роден съм в Пловдив и съм израснал тук. Основното си образование обаче съм получил в Австрия, като съм живял и в много страни по света. Отскоро отворихме офис, като партньорска агенция от Германия, като работим с големи клиенти от цял свят. От 2010 година организираме подобни събития, като DrupalCamp, като първото такова в Пловдив е повече семинар, с който искаме да запознаем младите хора в света на Друпал", сподели Иво Радуловски за mediacafe.bg.

"Много големи университети като Станфърд, Принстън и други, както и Белият дом в Щатите, използват системата, като част от своите платформи. Специално в Пловдив няма много друпал разработчици и неслучайно се опитваме да предизвикаме интерес тук, за да може младите да разберат възможностите на системата в световен мащаб", допълни още той. 

По време на събитието организаторите представиха иновативна методология на маркетинговата система, която работи на базата на всякакъв допир с човек, Даните се събират в централна система, като алгоритмите дават информация за интересите и емоциионалното състояние  на потребителите, независимо къде се намира – в офис, вкъщи или от телефон. След всичко това ще може още по-лесно да се предложи на хората възможно най-добрия продукт. 

"Като цяло идеята ни е да изградим общност в Пловдив с повече събития, срещи, за да движим системата напред в световен мащаб. В тази връзка търсим нови хора, защото се разрастваме с всеки изминал ден", разкри още Иво.

Чуйте какво каза още Иво Радуловски пред камерата на mediacafe.bg:  

Снимки: Марина Савойвска

Повече за системата Друпал може да намерите ТУК

За автора

Вашият коментар