Job Fair с презентация как се пише CV и мотивационно писмо седмицата преди 20.10

Следва да проследим позитивната страна от разрешаването на проблема, който споделят мнозина българи. Ще намерим решение на липсата на предлагани работни места. Ще ви направим предложение на което не можете да откажете.
Ако сте на мнение като нас, че интернет сайтовете за работа са с малка вероятност за намиране на „златната работа” то тогава се заемете с правилната формулировка на CV, мотивационно писмо и презентация на самите нас. Попълнете вашата апликация за участие във facebook страницата, в сайта на община Марица, Пловдив или в бюрата по труда в Пловдив.
На 20 октомври от 10 часа в спортната зала на ПУ ще се проведе първият по рода си Job Fair таргитиращ изцяло млади хора. Събитието се организира от община Марица, община Пловдив, МИКЦ (Младежки информационно- консултантски центрове) и www.mediacafe.bg. Вчера изтече срока за записване на фирми, като потвърдилите са над 40. Наличен е голям диапазон от чуждестранни фирми  (немски и италиански) целящи да дадат възможност на трудоспособните млади хора да развият кариерният си потецял и да покажат извън академичните си способности. Кандидатите ще могат да представят презентационни те си умения, както и комуникативни такива.

В утрешното предаване "В Сесия" (четвъртък от 9:00 часа) по Darik Радио водещите на предаването Стефан и Надя ще ви срещнат с представители на двете общини, младежки организации и студенти, които са пряко ангажираини с кариерния ден в Пловдив. Ще обсъдим събитието, неговите плюсове, минуси и как трябва и не трябва да се държим на интервю за работа.

Във втората част пък екипа на mediacafe сме поканили Георги Гроздев, представител на една от фирмите участващи в събитието. Той се отличава с това, че има практиката да избира измежду студентите на пловдивските ВУЗ-ове, предлагайки вариации от стажове и работни места. В неговата компания сме извикали и студента Димитър Димитров, представител на НПО (неправителствена организация), като съпоставим въпроса за работните изисквания и очаквания на работодателя и работника. Предаването цели да мотивира повече млади хора от Пловдив и региона да презентират себе си уверено. Интерактивният контакт увеличава шансовете за възникване на трудови отношения.

За първи път интереса на общините е изцяло насочен към интереса на гражданите. Събитието се провежда под мотото „Избери твоя човек, намери своето място” и „Бизнеса търси своя човешки ресурс”. Ние сме на мнение, че мероприятия като тези не са за изпускане, те са направени за хората, възрастова граница няма, иска се желание, търси се мотивация, предлага се работа.

За повече информация и дискусия на живо слушайте предаването на Darik Radio „В Сесия” всеки четвъртък от 9 до 10ч. честотата е 105.4.

Вашият коментар