Кандидат-кмет на ГЕРБ стана шеф на „Пловдив 2019“

Кандидат-кметът на ГЕРБ за район "Южен" на последните местни избори Кирил Велчев е новият изпълнителен директор на общинската фондация "Пловдив 2019". Досега той изпълняваше длъжността директор на отдел "Култура" в общината. Велчев заема позицията на Валери Кьорленски, който от няколко години изпълняваше длъжността "изпълнителен директор", съобщиха официално от организацията.

Кирил Велчев е син на общинския съветник от ГЕРБ и член на Управителния съвет на фондацията Даниела Дженева. По образование е хореограф – завършил е в АМТИИ "Българска народна хореография", с магистърска степен "хореограф-режисьор", има и втора магистратура – "Публична администрация" в ПУ. След уволнението на Йохан Девлетян през 2013-а година заема поста директор на отдел "Култура". През 2015 година беше кандидат-кмет за район "Южен" от ГЕРБ, но стана единственият от партията, загубил битката – тогава районът избра Борислав Инчев от ВМРО, който и в момента е районен кмет.

„Предстои много работа за успешното реализиране на Европейска столица на културата не само за Пловдив, но и за България. Важно е освен проектите, които ще видим до 2019-та да запазим и развиваме традиционните и емблематични за града събития“, съобщава Велчев в официалното прессъобщение от ОФ "Пловдив 2019".

За автора

Вашият коментар