Постановката „Черното пиле“ – хитът на 2017-та година в България

Премиерата на най-новия моноспектакъл на Мариус Куркински в Пловдив се състоя само преди две седмици, а спомена за нея още тлее в сърцата на една малка част от пловдивчани

Билетите за най-новата постановка на Мариус Куркински „Черното пиле” бяха разграбени за по-малко от 48 часа в почти всички градове, където преминава турнето на актьора. Поради тази причина организаторите от МаскАрт насрочиха втора дата за 3-ти декември, ценните хартийки за която също бяха разграбени за часове.

В “Черното пиле” Мариус Куркински включва три разказа на Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и „Черното пиле“. Актьорът споделя за него: "Много искам да се върна пак на това репетиционно, изучаващо място, където привикваш гласовете на Хайтов, душата на българина. В неговите разкази тя е много чиста и неопетнена, там хората не са нагазили в никакви отношения с комерсиалното, в същото време страдат от живота, но не се жалват, а го преборват."

Мариус настина завладя сърцата на пловдивчани по време на премиерата на спектакъла на 21-ви  ноември. Тогава в препълнен салон с публика в Дом на културата, Пловдив видя поредната българска театрална драматизация на големия актьор и режисьор след „Сътресение“ по разказите на Николай Хайтов.   

Само преди месец Мариус Куркински стана носител на Националната награда за актьорско майсторство „Любимец 13 – МОНО“ за цялостния му актьорски принос към театралната форма „Моноспектакъл“ и за ролите му в моноспектаклите „Сънят на смешния човек“ и „Юбилей“ на продуцентска къща „Ажур Пико“. 

Следете mediacafe.bg, за да сте информирани за хитовите театрални постановки в Пловдив!

Вашият коментар