Хуманитарната гимназия ще има нова сграда

Няма да отлагаме изграждането на нова детска градина в район "Южен", заяви кметът Здравко Димитров на Общинската сесия

Ръководството на Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ и родителите останаха спокойни, че средствата за проектиране на Хуманитарната гимназия ще бъдат запазени. Това стана по време на днешната сесия на Общинския съвет.

Предложението на администрацията предвиждаше 120 000 лева да бъдат пренасочени за изграждането на бул. „Северен“, тъй като нямаше как да бъдат използвани в проекта през тази година, но след дебат и разпространена петиция и създалото се обществено впечатление, че местната управа има намерение да преустанови реконструкцията на гимназията, кметът оттегли предложението на Община Пловдив. 

200 000 лева е гарантираната сума за проектирането на Хуманитарната гимназия. Зам.-кметът по строителство Пламен Райчев съобщи пред журналисти, че още през месец август предстои да бъде възложено проектирането на ново крило на училището. 

Запазват се и средствата за изграждането на нова детска градина на бул. "Александър Стамболийски" в район "Южен", съобщи още кметът. Приоритетно за района остава и разширението на улица "Даме Груев". Продължават и процедурите по удвояването на бул. "Северен" от Брезовско до Карловско шосе.

За автора

Вашият коментар