Кметът на Тракия награди победителя Хектор

Регистрацията на кучето Хектор в администрацията на район „Тракия“ му донесе награди от специалната кампания на Община Пловдив, която цели да стимулира собствениците на домашни любимци да изпълняват това свое задължение

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров връчи подаръците на Тинка Тодорова – собственик на едногодишния Хектор, порода „Кане Корсо“. Те включват разнообразни аксесоари и груминг услуги, а печелившият номер, генериран от системата на случаен принцип, бе 7800. Кампанията „Регистрирай куче и спечели награда” се провежда за четвърта поредна година. 

Друга кампания на Община Пловдив е насочена към подпомагане  кастрацията на домашни кучета и котки, отглеждани в града. В нея могат да се включат собственици на идентифицирани домашни кучета с извършена административна регистрация, както и собственици на домашни котки, притежаващи надлежно издадени ветеринарномедицински паспорти. 

Желаещите да се възползват могат да получат талон за отстъпка от стойността на манипулацията „кастрация на домашно куче/котка” от съответната районна администрация по местоживеене или в общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

За женските кучета и котки отстъпката е 35 лева, а за мъжките – 20 лева. Собственикът ще доплати остатъка от стойността на манипулацията на място във ветеринарния кабинет. В рамките на кампанията ще бъдат кастрирани около 300 домашни кучета и котки.

Крайният срок и на двете кампании е 15-ти декември 2018 г.

За автора

Вашият коментар