Край на задръстванията – центърът за трафика в Пловдив заработи?

Две видеостени – едната с картата на Пловдив, а другата, представляваща съвкупност от 15 екрана, показват нагледно каква е ситуацията в реално време по основните пътни артерии на града.

Камерите, разположени на 15 възлови кръстовища, разкриват пътната обстановка под тепетата.

Да видим дали ще се случи желаната промяна по пътищата в Пловдив?

Официално заработи Центърът за градска мобилност, стана ясно днес. Вече са монтирани и компютри със специален софтуер, чрез който се контролира цялостният процес на работата на камерите, като в момента се провеждат и обученията на служителите. Иван Тотев и и директорът на ОД на МВР старши комисар Христо Разсолков инспектираха днес обекта, като им бе направена и демонстрация на това как работи системата чрез ръчно управление на една от камерите, намираща се на кръстовището на булевардите „Васил Априлов” и „България”. Тя беше завъртяна на 360° и показа трафика от всички посоки.

Общата стойност на Центъра за управление на трафика е 6 223 620 лева, като тук са включени светофарните уредби на 42 кръстовища, 8 пешеходни светофара и ремонт на тротоарите за осигуряване на достъпна среда на хората с увреждания. Общата стойност на проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив” е 40 889 885,91 лева.

Центърът за управление на трафика се намира на бул. „6-ти септември” 236

За автора

Вашият коментар