Награждаваме победителите от конкурса „Невъзможното ТУК“ днес

Конкурсът на националния младежки портал за култура и новини – Mediacafe,bg и списание НУЛА32 "Невъзможното ТУК" е в последния си етап. Специалното жури, разделено в две категории – за видео и текст вече си каза думата и сега остава отговорната за нас задача да наградим младите хора, които се изказаха по тази важна тема.

Началото на събитието ще бъде дадено днес, 20.12.2016 от 19:00 часа във Vintage House в Дома на културата в Пловдив и понеже знаем, че ще бъде много пълно ви съветваме да дойдете малко по-рано, да се настаните удобно, за да може после да гледате филмите призьори. За музиката ще се погрижи чаровната Едит Унджиян.

На събитието ще бъде представен и специалният конкурсен брой на списанието (Номер 6), съставен от най-добрите получени текстове:

"Обикновеният разговор за невъзможното тук е невъзможен, защото той е злободневен, журналистически разговор, за бежанци, за политическа реалност, за религиозна нетърпимост и радикална религиозност. Обикновеният разговор за невъзможното тук е обществен, публичен и социално битов. Обикновеният разговор за невъзможността ни да бъдем тук неизбежно би станал идеологически, донякъде комунистически и със сигурност популистки. Защото този разговор всъщност е същностно необикновен, частен разговор, до голяма степен негоден за каквато и да е публичност, невъзможен за публикуване и също толкова метафизичен и невъзможно цял, колкото текст от „Метафизика“-та на Аристотел. Защото той всъщност е изцяло интимен, всъщност дори не е разговор, защото е признание. Нелеко и много лично – че невъзможното тук съм всъщност аз сега. Че аз, тук, сега сме едновременно невъзможни, което ни прави по отделно липсващи…"

(Из брой № 6 на НУЛА 32)

Повече за това как премина конкурса може да видите ТУК

Конкурсът  следва традицията на студентските конкурси „Мисия студент“, които организирахме няколко години поред. И този път Медиакафе се грижи за полето за изява, а с помощта на спонсори сме осигурили и интересни награди за всички участващи – общ награден фонд от 2000 лв.

С медийната подкрепа на БГ Радио, Radio 1 rock, City, БНТ 2, Жанет 45, PlovdivCLUBS.com, Peika.bg, Под Моста, Виж София, Виж Бургас, Graffiti.bg

Вашият коментар