Коледният дух завладя Капана от рано (СНИМКИ)

Коледа в Капана стартира от днес (20.12) и ще продължи цяла седмица 

Хората от творческия квартал вече се настаниха в дървените къщички разположени по малките улици и вече чакат първите си посетители

С наближаването на празниците броят на събитията, партита и изложбите в Капана ще нараства с всеки ден. "Коледа в Капана” ще даде отново различен поглед върху квартала, като превърне забележителните улички в автентичен коледен базар, типичен за коледните празници в Германия, Холандия, Белгия. Водещата амбиция на организаторите е да направи възможно преживяването на една коледна приказка, все още чужда за родната аудитория, но осъществима именно сред историческата атмосфера на квартал Капана, споделиха самите те за mediacafe.bg.

По време на Коледа в Капана ще можете да откриете и няколко благотворителни кампании, едната от които е за НИКИ, подкрепена от учениците от Z клуб, които заедно с Ангелите на Ники сами изработиха подаръците. Прекрасните вина, дървени ръчно украсени фигурки, подаръчни кошници с вино, коледни курабии, плодове и заредени с много любов, са само част от нещата, които ще можете да си купите и да зарадвате някой, когото обичате! Всички средства, събрани от Базара ще бъдат дарени на "Кауза Ники", за да помогнем за неговото възстановяване.

Приоритет в начинанието е уникалната декорация на квартала, в тон със същинския дух на празника. По време на „Коледа в Капана“  ще има изобилие от коледни светлини, фигури, гирлянди, богато украсена коледна елха на площад "Широкото", както и фигурална възстановка на "Рождество Христово".  Разбира се празникът няма да е автентичен без коледарската традиция, която ще се проведе на 25-ти декември  от 13:30 в Капана. А за децата, на празничните дни – 24.12 и 25.12. ще пристигнат Дядо Коледа и Снежанка, които грижливо ще запишат всички техни желания и ще им оставят незабравим спомен със снимка.  

Със своята творческа притегателна сила Капана за пореден път се превърнa в една от активните точки в града. Коледата в Капана ще ви предостави възможност да се насладите на продуктите от Коледния базар, които са безкрайно много и неизброими. Традиционни занаяти, ръчно изработени изделия, плетени зимни дрехи и аксесоари, изрисувани керамики и още много грабващи окото на пловдивчани стоки. 

Повече за събитията в Капана и музикалния живот на квартала може да видите ТУК.

  • Коледа в Капана през 2015-та година може да видите ТУК
  • Повече за Капана фест през октомври с много снимки може да видите ТУК

Вашият коментар