Община Пловдив освобождава бизнеса от такси, разчита на големите проекти (ВИДЕО)

Община Пловдив предприема мерки с цел облекчаване на бизнеса в града под тепетата във времена на извънредно положение 

В тази връзка такса "тротоарно право" няма да бъде събирана, съобщи зам.-кметът Илия Кирчев на извънредната пресконференция в Общината днес..

До края на годината ще бъдат разсрочени всички концесионни такси на обектите, като за 2020 година таксите ще са начислявани пропорционално за времето, в което са работили“, уточни Кирчев, цитиран от вестник Марица.

Заведенията, който ползват под наем общински паркинги, пък ще бъдат освободени от наем за времето, в което не са работили.

„Дължим тези мерки на бизнеса, защото много заведения и магазини са затворени, не само тук, но и в цялата страна. След края на това нещастие ще излезем по-силни. Надявам се, бизнесът да се възстанови в най-бързи темпове“, отбеляза кметът Здравко Димитров.

Големите инвестиционни проекти няма да спират, съобщи зам.-кметът Кирчев. Във време на глобална стагнация единствено публичните инвестиции могат да генерират растеж и заетост, каза той

Стана ясно, че отпуснатите средстава за двата футболни стадиона на Ботев и Локомотив ще бъдат задействани при първа възможност.   

Вашият коментар