Официално: АГ Селена с най-добрия ин витро център в България

След дълго настояване от страна на пациенти Центърът за асистирана репродукция изнесе официално статистиката за успеваемостта на финансираните от държавата процедури ин витро в 33-те центъра в страната

В тази класация убедително на първо място е ин витро център „Селена”. Основните критерии за оценка на дейността на клиниките , които извършват ин витро процедури, са два. Първият е брой бременности с установена сърдечна дейност на плода. По този показател „Селена“ е с 48.2% успеваемост. Вторият е брой живородени бебета на 100 опита, в Селена се раждат 40 бебета.

За последните 3 години  от субсидираните от ЦАР 8 855 процедури, „Селена” е на трето място с 800 опита, САГБАЛ „Д-р Щерев” е с 1 400 опита и МЦ „Надежда” с 2 400.

При платените от пациенти процедури имаме 52% успешни бременности и 44 родени деца на 100 опита. Общо за последните три години сме извършили 1 399 процедури ин витро и имаме живородени 560 деца, коментираха от лечебното заведение.

За  11 години в болница "Селена", която е най-голямата частна специализирана акушеро-гинекологична болница в България, са родени над  16 218 деца, като 3008 от тях са в резултат на ин витро оплождане.

Повече за Селена и екипа на болницата може да видите ТУК

АГ Селена се нареди в ТОП 5 на болниците по новородени бебета в страната

За автора

Вашият коментар