Освободиха Манол Пейков от УС на Пловдив 2019

Издателят Манол Пейков бе освободен от Управителния съвет на общинската фондация Пловдив 2019

Решението взеха пловдивските общински съветници на заседание днес, 18 май. Причината, която бе изтъкната на заседанието, е желанието издателството Жанет-45, на което Пейков е управител, да издаде безвъзмездно книга, свързана с проекта МАХАЛА.

Издателството е свързано с фондация Пловдив 2019 и досега не е имало никакви проблеми и коментари, свързани с конфликт на интереси. Апликационната книга, с която Пловдив спечели надпреварата, бе издадена именно от "Жанет 45". Проектът МАХАЛА пък е един от малкото, който всъщност се развива, за разлика от застоя по останалите важни проекти, като Тютюневите складове, кино Космос, Биенале на съвременното изкуство и остров Адата, които са в пълен застой. 

След уволнението на Манол Пейков, който освен издател, е преводач и музикант, в Управителния съвет на Пловдив 2019 единственият човек в ръководството на фондацията, със значителен опит в културната сфера, остава Пенка Калинкова – театровед, историк и журналист, занимаващ се с културата. Останалите членове на УС са политици или бизнесмени. 

Още по темата "Тъжно-смешното в културата на Пловдив" може да прочетете ТУК

Вашият коментар