Пловдив – домакин на голям туристически форум през юни

INDEX 2015 – форум, който събира професионалисти в областта на туризма, ще се проведе в Пловдив през юни месец. Градът ни подписа меморандум за сътрудничество по време на годишната среща на REETEX с директора Майк Лейдън. От пловдивска страна подпис положи зам.-кметът по туризма Стефан Стоянов. На срещата присъстваха 500 представители на туристическия бизнес от 47 държави.

В INDEX традиционно участват големи туроператори от цяла Европа, както и различни авиокомпании, търговски мениджъри, онлайн посредници и инвеститори в туризма.

На срещата на REETEX в британската столица основен фокус бе България, която бе представена от градовете Пловдив и София. Участваха водещи авиокомпании и туроператори като: Kuoni Worldwide, Destinology, Shearings Holidays, Regent Holidays, Sun Hotels, Obzor Holidays, Carlson Wagonlit, Travel Republic, Germania Airlines, Finnair Airlines, Explore Worldwide, Thomas Cook Airlines и др..

„Привличането на едно толкова престижно събитие в Пловдив ни дава възможност да разработим допълнително основните ни европейски пазари, както и да привлечем нови авиокомпании, които да летят до нашия град“, заяви Иван Тотев, кмет на община Пловдив. „Имаме потенциала да увеличим значително туристите до 2019 година и провеждането на INDEX в Пловдив e важна стъпка в тази посока“, допълни той.

За периода януари – ноември 2014 г., в Пловдив са пренощували 14% повече туристи в сравнение с предходната година. Общият брой хора, които са посетили града, е над 600 хиляди души. Като една от най-популярните туристически дестинации на България, градът разполага с голямо разнообразие от туристически продукти. През 2014 година Пловдив спечели титлата „Европейска столица на културата през 2019 г.“, което е най-голямото събитие в областта на културата в ЕС. Друго голямо признание за Пловдив е попадането му сред десетте града в Света които задължително трябва да посетите през 2015 година според най-големия пътеводител Lonely Planet.

С домакинството си в Пловдив, престижният международен форум INDEX ще се проведе за първи път в Източна Европа. Той е едно от важните събития, които Община Пловдив ще организира през тази година с цел да подкрепи ръста на сектор туризъм в региона.

Вашият коментар