Пловдив излиза на протест в подкрепа на доктора защитил семейството си

Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение на 48-годишния д-р Иван Димитров  заради убийството на рецидивиства Жоро Джевизов – Плъха

Крадецът  бе открит застрелян върху кола зад сградата на Областната управа в петък сутрин

„Българи, вдигайте се! Трябва да променим нещо” с такива призиви пловдивчани се организират на протест в защита на 48-годишния д-р Иван Димитров от Пловдив. Минути след като прокуратурата повдигна обвинение срещу лекаря за убийството на Жоро Джевизов – Плъха,  стотици души изразиха подкрепата си и застанаха зад него. Хората са единодушни – медикът е невинен, а убийството е извършено от самозащита.

Организиран е и протест – датата е 4 март в 9 часа сутринта пред Второ районно управление в Пловдив.

„Днес е Трети март, национален празник на България! Не е ли време да се покажем като БЪЛГАРИ и да подкрепим доктора? Не и във фейсбук, не и с коментари и вайкане, а с действия и физическо присъствие!!!” пише момиче в социалните мрежи.

Други пък настояват незабавно д-р Иван Димитров да бъде освободен от затвора.

„Пуснете доктора… И сменете този закон. Пълна подкрепа за лекаря, защитил семейството си и собствеността си! Не може само по тези скапани закони да се отсъжда.Всеки би постъпил така! Посочете ми един, който няма да направи същото, като доктор Димитров!”

„А стига бе, човекът се е защитил и сега ще го съдят, а този какво е правил у тях??? Нали личната собственост е неприкосновена по закон? Да пуснат доктора, нямат право да го съдят!!!”

„СВОБОДА за човека. Моментално да се създаде група тук в подкрепа и да се насрочи дата за протест пред  съда или на друга институция . Да се съберем колкото може повече Българи и Пловдивчани!”

Припомняме, че Джевизов е влязъл в къщата на лекаря заедно със свой съучастник. Собственикът ги е чул и излязъл да види какво става, тъй като в съседните стаи спели съпругата и децата му. Тогава Плъха го нападнал с нож и го е ранил в крака. Другият крадец побягнал, а лекарят стрелял няколко пъти. Бандитът е издъхна навън от рана в гърдите. Лекарят твърди, че оръжието не е било негово, а е изхвърлено от другия съучастник. Пистолетът е самоделка. 

Приятелите му описват д-р Димитров като емоционален, но много възпитан мъж. Тренирал редовно и бил в много добра физическа форма.  

Крадецът, известен с прозвището Плъха, е стар познайник на полицията. Основната версия на полицията, че някой е засякъл крадеца на местопрестъплението и го е застрелял, най-вероятно ще се  окаже резонна. До трупа на Джевизов е открит нож, който е негов, а по острието е намерена кръв, която съвпада с тази на лекаря.

информация – traficnews

Вашият коментар