Феновете на Ботев подкрепиха доктор Иван Димитров (СНИМКИ И ВИДЕО)

Трансперанти „Свобода за д-р Димитров!“ се появиха днес на няколко ключови възловои места в Пловдив, включително и на пловдивското дерби

Единият чаршаф все още стои закачен на жп моста на булеварда на Коматевския възел. Феновете на Ботев Пловдив също изкараха плакат в подкрепа на д-р Иван Димитров в началото на пловдивското дерби.

48-годишният пловдивчанин бе задържан след убийството на Жоро Джевизов – Плъха. По-рано евродепутатът Ангел Джамбазки и Слави Трифонов също изразиха публичната си подкрепа към медика.

Утре в 12.00 часа пък се готви нов голям протест пред Второ РУ

Протест ще има и в София, утре – 5-ти март. Той ще бъде от 16:00 часа пред Съдебната палата.

Днес в 09:00 часанад 200 души скандираха "Свобода за доктора", като голяма част от хората бяха негови приятели. На спонтанния протест, който се организира часове преди това, се появиха фенове на двата  отбора, които в същия ден се изправиха едни срещу други в 106-то пловдивско дерби.

Всички гражддани категорично поискаха медикът да бъде освободен от ареста.

Те единодушно застъпиха тезата, че Димитров е невинен, а убийството е извършено от самозащита. Те изтъкнаха максимата "моят дом – моята крепост" и настояха за промени в Наказателния кодекс. Част от присъстващите са съседи, приятели и колеги на доктора, но има и много хора, които имат принципна позиция и подкрепят Димитров заради лични убеждения и гражданска позиция.

Повече за протестите може да видите ТУК

Вашият коментар