Пловдивчани обесиха ритуално закони пред РДНСК (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Граждани извършиха тази сутрин ритуално „обесване“ на законите, които не се спазват от община Пловдив и РДНСК, която досега упорито мълча на сигналите за незаконен строеж и сеч на територията на старата зоологическа градина", оповестиха самите те в прессъобщение до медиите в града под тепетата.

Пред входа на строителната инспекция бе издигната картонена арка с параграфите на редица закони, които са нарушени при строежа, промяната на устройството на територията и сечта на дървета, която продължава да се извършва. Служителите бяха принудени да минат през законите или да ги стъпчат, повечето избраха да ги заобиколят. 

Събралите се граждани обявиха и срок на служителите до час да обявят резултат от проверката по 5те сигнала от началото на юли. До края на акцията никой не се отзова на исканията. След  10:30 часа. двамата директори на регионален отдел Пловдив и РДНСК Южен Централен район пристигнаха заедно и заявиха, че проверката на сигнала е приключила, но няма да кажат резултата. След половинчасов напрегнат разговор в коридора началникът на РДНСК ЮЦР сподели, че ще се произнесе  до няколко часа по казуса.

Повече за протеста свързан със зоологическата градина в Пловдив можете да видите ТУК.

Вашият коментар