Президентът иска развитие на туризма

Президентът Росен Плевнелиев се обяви за изработването на национална стратегия за развитие на зимния туризъм, както и стратегия за развитие на Родопите. Според него това е начинът за създаване на интегриран продукт, включващ не само туризъм, но различни форми на земеделие и други икономически дейности и активност.

Държавният глава заяви, че това ще бъде един от акцентите в работата му през тази година като за целта ще бъдат организирани няколко форума с присъствието на министрите, кметовете и представители на регионите.

Според Росен Плевнелиев трябва да е ясно, че 2013-та е годината, в която се планира всичко до 2020-та. Това е т. нар. Национална програма за развитие „България 2020”. Именно в нея трябва да залегнат съответните мерки, ако искаме да развиваме тези региони.

По думите му, България има прекрасни планини, имаме много добри дадености и не ги използваме както трябва. Чепеларе, Пампоровец, Борово, Банско са много добри посоки, но страната ни може много повече и то по най – високите европейски екологични стандарти – заяви в Чепеларе държавният глава.
0000014806_w480
 

Вашият коментар