Стефка Майорова е победител в конкурса за снимка на „Пловдив 2019“ (снимки)

125 професионални и любителски фотографии от около 40 участници получи общинска фондация „Пловдив 2019“ за по-малко от 10 дни в рамките на първия от поредица фотоконкурси, които фондацията инициира. Целта на първата част от надпреварата бе да се съберат оригинални снимки на интересни места и хора от града, които да са специфични за неговата идентичност. Условието бе снимките да не са пейзажни или на известни пловдивчани, а в тях да се усеща духът на самия град.
 
Победителят бе избран от броя „харесвания“, получени от повече от 1500 приятели на каузата „Пловдив – Европейска столица на културата“ във фейсбук.
 
С близо 700 гласа на първо място се класира снимката на Стефка Майорова. Наградата за нея са рекламни материали на „Пловдив 2019“, 2 билета за „Крал Лир“, предоставени от Драматичен театър – Пловдив, както и документални филми за града, които бяха издадени по проект, финансиран от фондацията.
kadiri_plovdiv2019
 
Утешителни награди са за седем пловдивчани, чийто фотоси са събрали повече от 100 гласа: Михаил Михайлов, Деси Картелова, Виктор Кадири, Дориана Тодорова, Силвестър Спасов, Пънар Абтулова и Росица Лекова.
 
Поради големия успех на фотоконкурса „Хората на Пловдив“, който само за няколко часа, след като бе обявен, събра трицифрен брой почитатели, организаторите решиха да превърнат инициативата в традиция. Възможно е някои от качествените фотографии да бъдат използвани за рекламните материали и дори за Апликационната форма на Пловдив пред Европейската комисия.
 
stefkamairova_plovdiv2019
 
mediacafe.bg

За автора

Вашият коментар