Първият „Воден фест“ кани пловдивчани в парк Лаута в Тракия

Остават броени часове до едно от най-интересните и различни събития, които ще бележат Пловдив тази есен

Фестивалът на ВиК и ОВИ специалистите – „Воден фест“ ще се проведе утре в парк „Лаута“

Началният час е 10:00, заредете се с целия наличен професионализъм и добро настроение

„Воден фест“ е първият в България празник на ангажираните с ВиК и ОВИ дейности. Той се организира от българския ВиК портал – waterfestbg.org с помощта на Община Пловдив и район Тракия. Утре в парк „Лаута“ ще се съберат на едно място най-добрите фирми в бранша – производители и вносители на ВиК материали и технологии, те ще изложат своите най-нови продукти и ще демонстрират последните техники и тенденции в бранша. Редица международни компании също са заявили участието си на първия „Воден фест“.

Кметът на район Тракия Костадин Димитров ще открие фестивала, а след него гостите ще приветстват Д-р Мариана Чолакова – почетен консул на Федерална република Германия И доказани специалисти в сферата като,  Доц.д-р инж. Петър Филков зам. декан Хидротехнически факултет, инж. Георги Кордов –   председател на КИИП РК София град, инж. Ангел Марков – председател на секция Водно строителство КИИП РК Пловдив – Пловдив, Спартак Николов – управител ВиК Пловдив, инж. Николай Шишков, Пламен Иванов – Камара на строителите в България – Пловдив, инж. Гинка Димова – председател секция Водно строителво КИИП РК София град, инж. Елена Делева – ръководител на Клуба на младите инженери в инвестиционното проектиране.

Сред множеството от шатри с изложени материали и технологии, млади проектанти ще имат възможността да се срещнат с опитни и доказали се професионалисти, да обменят мнения, ценни идеи, съвети и контакти за бъдеща съвместна работа. Несъмнено след подобно събитие качестовото на предлаганите услуги в бранша ще се повиши.

Кулминация в празника на ВиК проектанта е националното състезание „Тръбен ключ“. В нещо ще участват специалисти от най-големите строителни фирми у нас. Специализирано жури с председател – инж. Пламен Иванов – Камара на строителите в България ще ги оценява. За да се доберат до нея, участниците ще трябва да покажат най-доброто от себе си като се справят с различни задачи, където да премерят своята прецизност и да докажат професионализма си.

На портала можете да намерите подробности и можете да си направите регистрация. Вход безплатен само с регистрация. 

За Храната и напитките се грижат от Ново мес ООД, Фурната в Коматево – Ресми комерс ООД, СандъкЪ, Ресторант Марбея и Авеню.

Организаторите пък ще подарят 7 декоративни езерца за птици на парка в знак на благодарност за съвместната работа с район „Тракия“.

Първият по рода си в България „Воден фест“ се подкрепя от БАВ, , Камарата на строителите в Пловдив, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП), Българската асоциация на архитектите и инженерите – консултанти (БААИК), а генерален спонсор на събитието е Хидростаб.

Вашият коментар