Сградата на Пловдив 2019 осъмна с анти-гей надписи (СНИМКИ)

Бившият тютюнев склад на ул. Екзарх Йосиф 16 тази сутрин осъмна с надписи против гей пропагандата

От Чистота реагираха светкавично и малко след 9:00 часа всички надписи бяха заличени от входа на "Склад"

Сградата, която от известно време помещава Общинска Фондация "Пловдив 2019" бе надраскана с надписи "Без гей пропаганда в Пловдив", "Крадци" и "Куюмджиева Боклук", насочен директно към артистичния директор на фондацията – Светлана Куюмджиева

Вандалският акт идва в следствие от разразилия се обществен скандал преди няколко седмици във връзка с финансиран проект на софийската фондация ГЛАС за събитие, насочено към ЛГБТИ хората в Пловдив. Проектът "Балканска гордост" включва изложба, музикално събитие и дискусия на тема проблемите на гей общността на Балканите и е на стойност 7000 лв. Припомняме, че от ВМРО поискаха оставката на артистичния директор на фондацията – Светлана Куюмджиева, а фен клубовете на Ботев и Локомотив Пловдив излязоха с остри реакции срещу въпросното финансиране.

Екип на Чистота с шефа на предприятието Иван Стоянов реагираха светкавично и за по-малко от 10 минути надписът беше заличен. Хората, които минаваха покрай "Склад" коментираха, че рядко виждат толкова бърза реакция от страна на общинската фирма и ако така се работи на всички нива в града Пловдив ще бъде още по-добро място. 

Припомняме, че само преди седмица градът под тепетата осъмна на възлови кръстовища и надлези с тапети с надписи срещу инициативата подкрепена от Фондация Пловдив 21019. Двете големи футболни агитки на Ботев и Локомотив също изразиха несъгласието си и издигнаха трансперанти по едно и също време на мачовете си през уикендите, а малко преди това направиха същото и с официални декларации в сайтовете си. 

За автора

Вашият коментар