Stern: Капана ще става все по-цветен и интересен (ВИДЕО за графитите)

"Златна Рада" е едно от вдъхновенията на Насимо оставил и той поредните си следи в Капана по време на изминалия фест 

Той е Димитър Механджийски, но е по известен в средите на уличното изкуство, като Stern. Мисията му е да създава истории, с които да радва хората, където и да се намира, Живее, за да работи и работи, за да живее. И двете неща са верни, защото професията му в момента е точно това – създава съвременно изкуство в свят заобиколен от бетон и поначумерени хора. През останалото време печели титли и слава като снкукър играч.

Разхождайки се из Пловдия, в Капана, няма как да не обърнете внимание на интересните послания оставени по витрините на новите-стари ателиета. Една рисунка обаче спира хората и ги кара да погледнат нагоре, на гърба на бившите Хали. Това е последното послание на Stern със софийските магьосници от 140 Идеи.  Историята този път е за предаването на поколенията, в която е време младите да поемат щафетата, от своите родители, дядовци и баби. Точно, както се случва в Капана последните седмици и месеци. Затова и художниците са оставили своето послание отворено, за да може хората да се замислят

Под разказа за Капана пък е картината на известния художник Насимо, който в типичен свой стил представя своята "Златна Рада", която този път виждаме, като българка облечена в носия с роза в косата. До нея е представен Стария град на Пловдив с интересно допълнение на разперил криле папагал.

Изкуство, което заслужава вашето внимание на най-голямата галерия за съвременно изкуство – УЛИЦАТА

Вижте всички рисунки в Капана в следващото видео: 

Този уикенд започва Streеt Art fest в Пловдив. Научете повече за фестивала ТУК

Повече за графитите ще намерите в graffiti.bg

Вашият коментар