Студентите от ПУ със засилен интерес към конкурса за видео „Улицата“

Засилен интерес към конкурса „УЛИЦАТА. ЗАД ЪГЪЛАпроявиха студенти от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, които се включиха в среща с организаторите на надпреварата. Възпитаниците на висшето училище се запознаха с целите и условията на конкурса вчера в 4-та АУЛА в Ректората, но обсъдиха и много други актуални теми с представители на Младежкия портал „Медиакафе” и няколко представители на неправителствения сектор в гарда под тепетата.

Срещата, която беше организирана с подкрепата на Студентски съвет към ПУ, се превърна в дискусия за събитията и фестивалите, които предстоят до 2019-та година в града под тепетата и за гражданските акции през последните години. „Оказа се, че все повече младежи се интересуват от това да се включват в Обществени обсъждания и инициативи“. 

Видео конкурсът на „УЛИЦАТА. ЗАД ЪГЪЛА” се провежда за първа година и цели да стимулира създаването на интересни кратки филми, свързани със зададена тема, като по този начин представи гледната точка на младите хора. Той следва традицията на студентските конкурси „Мисия студент“ и е насочен към младите хора – ученици и студенти. 

Жури от известни имена в киното и театъра ще оцени филмите на 26 ноември, четвъртък, в Дома на киното в Пловдив. За участниците са осигурени интересни награди.

 този път Медиакафе се грижи за полето за изява, а с помощта на спонсори сме осигурили и интересни награди за всички участващи – общ награден фонд от 1000 лв, плюс други материални и нематериални стимули от:

Университетски партньори: АМТИИ и АУБГ

Медийни партньори – БНТ, DCTV, БГ Радио, радио City, Radio 1 Rock, списание НУЛА32 и сайтовете peika.bg, nightclubs.bg, graffiti.bg, рекламна агенция "Картал" и издателство "Жанет45"

Повече информация за регламента на конкурса можете да намерите ТУК

Вашият коментар