Съдът отхвърли жалбата за парична гаранция на Иван Тотев

Пловдивският окръжен съд потвърди постановлението на Софийска градска прокуратура от 28-ми декември миналата година за привличане като обвиняем кмета на Пловдив Иван Тотев

То му бе предявено на 10-ти януари тази годйн в частта, в която на Иван Тотев е пределена МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ В РАЗМЕР НА 20 000 ЛЕВА, информира пресслужбата на пловдивският съд. Делото е образувано от съда под тепетата, след като от Софийска градска прокуратура вчера е изпратена жалбата на защитника адвокат Елдъров срещу размера на паричната гаранция.

Пловдивският окръжен съд намира, че жалбата срещу взетата мярка за неотклонение е неоснователна. Престъплението е с висока степен на обществена опасност, а събраните доказателства сочат наличието на обосновано предположение, че обвиняемият Иван Тотев е извършил деянието, в което е обвинен.

Доводите на защитата, че при определяне на размера на паричната гаранция не е изследвано имотното състояние на обвиняемия са неоснователни, а твърденията за получаваното брутно трудово възнаграждение не е подкрепено с доказателства и не изчерпва въпроса за имотното състояние на обвиняемия, поради което и не опровергава възможността да се изплати така определения размер на паричната гаранция.

Обвинението е за тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност, с настъпили значителни вредни последици, оценени на един милион лева, като случаят е квалифициран от държавното обвинение и като особено тежък. Предвид повдигнатите обвинения съдът намери, че ОПРЕДЕЛЕНАТА МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ Е ЗАКОНОСЪОБРАЗНА  по отношение вида и обоснована по отношение на размера и съобразена с целите на чл. 57 от НПК,  поради което следва да бъде потвърдена.

Припомнямаме, че на 16-ти януари пловдивският кмет бе отстранен от длъжност, като делото е насрочено за 24 януари в Апелативния съд .

  • Повече по случая – Граждани на протест срещу незаконните действия на Общината ТУК
  • Повече за нарастващия екологичен проблем в града под тепетата може да видите ТУК.
  • Снимки от напрежението на Зоологическата градина в Пловдив вижте ТУК.

Снимка архив – Дарик радио

Вашият коментар