Търсят се доброволци за изграждането на площадка на Младежкия хълм

Продължава работата по облагородяване на района от местни сдружения
 
Приключенския център на Младежкия хълм и сдружение БГ Бъди активен приканват жителите на Пловдив, които обичат да спортуват и да се разхождат на Младежкия хълм в града да се включат като доброволци в изграждане на зона с фитнес уреди на хълма. Дейностите по монтирането на фитнес уредите,  които ще могат да се ползват от всички посетители на района ще се случат на 24 и 25 август.

Спортната площадката е стъпка от дългогодишния процес на облагородяване на мястото от Приключенския център и сдружение БГ Бъди активен.

 

Уредите са осигурени преди три години по програмата за насърчаване на физическата активност NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура ISCA, партньор на БГ Бъди активен. Превръщането на Младежкия хълм в пространство, удобно за спорт и разходки за всички пловдивчани, е една от целите на проекта _Място на сдружението. През миналите години подобни площадки бяха изградени от БГ Бъди активен в Смолян и Чепеларе. Глобални намеси в градската среда с участието на местни жители и доброволци бяха направени в още над 20 града в страната. Местните общности сами изградиха и продължават да поддържат различни зони за спорт, отдих и срещи. Подобни инициативи превръщат градовете в по-добри места за живеене и мотивират жителите да бъдат креативни и отговорни към заобикалящата ги среда.

Доброволци от инициативата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ на сдружение БГ Бъди активен и от Приключенския център ще направят изкопите и монтажа на уредите и ще бъде поставена настилката на площадката. Освен дейности по монтажа ще бъдат извършени и други допълнителни дейности като подрязване на дървета, косене на трева и подготовка на алея за цветя. Желаещите да се включат като доброволци могат да дойдат на място или да се свържат предварително с организаторите в страницата Аз, Ти, Пловдив! във Фейсбук.

Една от дългосрочните цели на платформата „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“ е да бъдат облагородени няколко публични зони в града с участието на жителите, като една от тях е именно Младежкият хълм, като дейностите по облагородяване вече стартираха и през изминалия месец, заедно с Детска архитектурна работилница бяха поставени нови места за сядане от дървени палети и кошчета за отпадъци, а заедно с доброволци бяха боядисани надрасканите площи на центъра, както и почистени и възстановени пътеките наоколо. В момента, по време на всяко събитие случващо се на поляната,  идеи за облагородяването на пространството, на база, на които ще бъде осъществена и цялостната трансформация на мястото, като идеи и желания ще се събират и на 24 и 25 август.

Повече за "Аз, ти, Пловдив" може да намерите ТУК

Вашият коментар