Участваме в референдума чрез SMS през интернет и с телефон

Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" осигурява достъп до избирателните списъци за Националния референдум на 27.01.2013 г. за всички български граждани. Припомняме, че  онези, които ще вземат участиеще отговорят на въпроса:  „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?".

От днес , 11 януари 2013 г. всички желаещи ще имат възможността да проверят своите данни в списъците и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване. Начините, по които могат да го направят, саследните :

1. На интернет адрес:  http://www.grao.bg/elections/ 

Сайтът предоставя възможности на гражданите и общинските администрации да правят справки в избирателните списъци, да подават "Искане за гласуване по настоящ адрес" по електронен път и да регистрират издадените "Удостоверения за гласуване на друго място“. Последните две услуги са достъпни след идентификация с електронен подпис.
 

2. Чрез SMS 

SMS-ът се изпраща на номер 18429, който е единен и за трите мобилни оператора (МТел, Глобул и Виваком). Цената на всяко съобщение  e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписва единствено ЕГН на гражданина. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения единен граждански номер.

3. Посредством стационарен или мобилен телефон

Избира се 0800 1 4726 ("0800 1 GRAO").  Този телефонен номер е безплатен за цялата страна.

 

referendum02

 

 

Вашият коментар