Ученици тестваха бронираната машина „Пустинна котка“ в Пловдив (СНИМКИ)

Регионална служба „Военна полиция” – Пловдив отбеляза вчера своя професионален празник – 5ти ноември с ден на отворени врати за ученици от Пловдив

Учениците, както и техните учители имаха възможност да се запознаят с различни видове въоръжение, боеприпаси, екипировка, военна техника, помощни средства и оборудване на въореъжение в РС „Военна полиция” – Пловдив.

На няколко различни щанда служителите бяха изложили средства и оборудване, като с голямо удоволствие ги показваха на всички ученици, демонстрираха и разказваха подробно за какво служат и как се използват всички изложени помощни средства и въоръжение. Освен различни видове въоръжение, учениците можеха да разгледат и дори да пробват екипировка, включително и бронежилетки, каски, като своевременно се запознават със задължителните атрибути, които всеки трябва да носи със себе си по време на служба.

Квалифицирани разследващи военни полицаи разказаха и показаха различни начини за взимане на пръстови отпечатъци от различни повърхности по време на разследване. Всеки, който имаше желание можеше да се снима в автомобили със специален режим на движение, както и в известната бронирана машина "Пустинна котка" (Sand Cat), която е едно от най-новите попълнения на българската армия. 

Най – голям интерес предизвикаха демонстрациите на уменията на служители от състава на взвод към Рота „Военна полиция” към NRF, както и на сектора  за специализирани тактически действия, които показаха претърсване и задържане на заподозряни по два различни сценария. 

Такъв тип демострации и личен контакт с подрастващи не само повдига бойния дух, а дори може и да запали интерес към дейността и работата на различните части от нашите военни сили. Служба "Военна полиция", която днес отвори вратите си за младото поколение изпълнява следните функции и задачи: предотвратява и разкрива престъпления от общ характер, извършени от или в съучастие с военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната; поддържа реда във военните формирования в операции и мисии извън територията на страната; самостоятелно и/или във взаимодействие с други органи, осъществява антитерористична дейност във въоръжените сили; разследва авиационни произшествия и инциденти с военни въздухоплавателни средства. 

За автора

Вашият коментар