Варна 2017 събира младежките организации от цяла България

В рамките на 2 дни тази седмица /12-ти и 13-ти февруари/, представители на публичния, гражданския и частния сектор от цяла България се събират да се запознаят подробно с концепцията на Варна – Европейска младежка столица 2017 и да дадат своите предложения за дейности и партньорства.  
 
Това е първото от поредициата събития, срещи и инициативи, които ще привлекат партньори е подкрепа на национално ниво за Европейска младежка столица. Варненци искат инициативата да се превърне в национална кауза, създавайки условия за партньорства и съвместни дейности, които да са в полза на младите хора и младежкия сектор в цяла България.

На събитието ще присъстват над 60 човека, сред които ще има представители на национални институции като Министерство на младежта и спорта и Център за развитие на човешките ресурси към Министерство на образованието и науката.

Част от гостите от страната ще бъдат ключови неправителствени организации като Национален младежки форум (НМФ), представители на екипа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, Фондация „България може”, Младежки глас, Асоциация на младежките организации, Българска асоциация за управление на хора, BGbeActive и много други.  

В рамките на програмата участниците ще имат възможност да работят в четири ключови работни групи, които имат различно отношение към развитието на млади хора. Групите обхващат областите младежка работа и политики, образование и култура, бизнес и заетост, както и свободно време.

Екип на mediacafe.bg ще отрази официалното откриване на Варна2017 и ще ви направи съпричастни с видео и снимков репортаж.

Вашият коментар