Забраниха разходките по леда на Гребната база заради инциденти (ВИДЕО и СНИМКИ)

Община Пловдив с призив към гражданите да не се разхождат върху заледения Гребен канал
 
„Надявам се гражданите да проявят по-голямо чувство на отговорност и да не слизат по хлъзгавия бряг и да се разхождат върху леда, който е сковал водата на Гребния канал, а да се разхождат по алеите“, с този призив заместник-кметът Георги Маринов отправи към жителите на Пловдив. 

Повод за това са зачестилите особено през уикенда случаи на младежи, които, за да си направят по-интересна снимка, нарушават разпоредбите и се разхождат по леда. Вече има и случай с паднало момче във водата на Базата, информира trafficnews.

Поради резките температурни амплитуди, които наблюдаваме през последните дни, ледът на канала на Гребната база е тънък на места и разхождането върху него е опасно и крие огромен риск от пропукването му и падане във водата, както за хората, така и за техните домашни любимци.

„От скоро Гребният канал се превърна в особена атракция и много хора се изкушават да се разхождат върху замръзналата водната повърхност, но нека не забравят, че това е сериозна опасност за техния живот и здраве“, заключи Георги Маринов.

ОЩЕ СНИМКИ с дрон отвисоко на заледения Гребен канал може да видите ТУК

снимки и видео: copter.bg

Вашият коментар