Зам.кмет на Тракия пое управлението на „Старинен Пловдив“

Досегашният зам. кмет на жилищен район "Тракия" Йордан Илиев поема управлението на Общински институт "Старинен Пловдив", стана ясно днес. Изборът е на кмета на Пловдив Иван Тотев, който въпреки обявения конкурс подчерта, че лично е избрал 41 годишния Илиев, тъй като проведеният конкурс не е завършил с одобрена кандидатура.

Тотев каза още, че основното изискване към новия директор ще е да направи Стария Пловдив видим за света. Като начало, самият кмет имал достатъчно идеи, които да се реализират, информира сайта trafficnews.

Йордан Илиев е магистър по българска филология с допълнителна професионална квалификация по журналистика, работил е като учител, преди да бъде издигнат за зам. районен кмет в общинската администрация. Той е семеен, с две деца.

212 000 туристи са посетили Стария Пловдив през последните две години, приходите от билети за музеи в резервата през миналата година са 490 000 лв. Крайната цел на новия директор е да увеличи приходите, като улесни продажбата на билети от всички туристически информационни центрове, засили работата с фондация "Пловдив 2019", засили присъствието на уникалното Трихълмие във виртуалното пространство

Вашият коментар