Победителите от Млад предприемач: Трябва да градим и помним (ВИДЕО)

За първи път книжно издание е оценено от журито на „Млад предприемач“ с първа награда

„Млади хора, не бягайте от трудностите, а се засилвайте към тях с пълна скорост и чрез тях ставайте по силни, всеки ден“, казаха победителите от сцената и пред камерата mediacafe

„Хората и градът – това ме мотивира да правя безплатно списание. Трябва да е достъпно до всички, за да може всеки, който се интересува от историята и културата на Пловдив, да може да намери едно списание, в което да научи полезни неща“, сподели презентаторът на бизнес плана Костадин Бухчев, след края на седмото издание на Най-добър млад предприемач за 2016-та година, организирано от Община Пловдив.

Той и неговият екип, съставен от Панайот Стефанов (редактор и фотограф), Илия Димитров (редактор и автор) и Атанас Янков (дизайнер) си тръгнаха със 7 хиляди лева от 7-то издание на единственият конкурс организиран от община в България, който стимулира младите хора в пътя им към развитие. Чекът им бе връчен от зам.министърът на спорта Нина Найденова, както и от организатора Георги Титюков. Тримата (Панайот, Илия и Костадин) са бивши възпитаници на Търговската гимназия, а Атанас на Френската. Сега вече са студенти в разлчини краища на страната, но това, което ги събира е любовта им към Пловдив, културата и традициите.

Момчетата са добре познати на младата част на града с идеята им за градско списание за стил и култура НУЛА32. Само за 6 месеца те създадоха един стойностен продукт, който се разграбва за дни. Идеята им е с тези пари да увеличат тиража на списанието си и да го разпространяват в училищата и университетите.

„За нас е важно, че едно списание на хартия се приема толкова добре от обществото. Това е добър показател, че нещата вървят на прав път. Хората все повече започват да четат и е хубаво, че такива инициативи се подпомагат“, сподели студентът от ПУ „Паисий Хилендарски“ Илия Димитров.

На официална церемония в Новотел Пловдив снощи бяха наградени всички участници в конкурса. В надпреварата тази година участваха общо 23-ма младежи, като нивото този път бе доста високо от предишни години. Всичките представени бизнес – планове на 14 членното жури бяха по-смислени и по-подбрани в сравнение с други години, когато младите хора представяха всякакви хрумвания, независимо дали те са възможни за реализиране или не. Направи впечатление, че победителите до 4-то място бяха с реални работещи проекти, което дава гаранция, че парите на общината ще влязат в употреба на младите хора.

Второто място взе Цветозара Данчев за производство на гъби със селен. Тя си тръгна с 4000 лева. Двете трети места са за идеите „CodiCamp“ на Стефан Ставрев и „Мобилна медицинска помощ – Call center“ на Атанас Богоев. За най-млад участник отново награда отиде в представителите на Националната Търговска Гимназия Десислава Василева за производство на опаковки за подаръци.

Отличия бяха присъдени и от представители на най-голямата радиогрупа – Communicorp Group България, Международен образователен център „Леонардо да Вични“, както и от Европейско висше училище по икономика и мениджмънт“.

Награждаването на победителите бе повече от час и половина, в която участваха квартет „Интро“, възпитаници на ОУ „Яне Сандански“ и балет „Електра“. Водещи на събитието бяха гласът на БГ Радио Стефан Лозанов и Арина Христова, които не спряха да забавляват публиката със своите оригинални скечове за бизнес идеи, което определно разтовари напрежението преди връчването на наградите в зала Пловдив на Новотела.

За поредна година събитието бе подкрепено от доброволците на НАРД. Хората в залата се включиха с дарения в подкрепа на студента Ники Попов, болен от левкемия, за който спешно са нужни над 200 хил. евро за оперяация в Геркамния. Ангелите на Ники отчетоха 253 лева, които ще бъдат дарени по сметката на момчето. И вие може да го направите, като изпратите DMS NIKI на номер 17 777.  

Цветозара Данчев за идеята „Произвовдство на гъби със селен“

Доктор Атанас Богоев за медицински „Call center“

Стефан Ставрев за идеята „CodiCamp“

Всички 23-ма участници

Повече за Млад предприемач през годините:

 

За автора

Вашият коментар