Рядка безкръвна операция извършиха в АГ „Селена“

Миома, достигнала на три сантиметра над пъпа на пациентката, оперираха безкръвно екипът на д-р Даниел Ставрев, д-р Илко Ненев и анестезиолога д-р Драгостин Кренчев в болница „Селена“. Множеството миомни възли заемат почти цялата коремна кухина. Това прави лапароскопската операция изключително трудна, дори според много лекари – невъзможна.

Опитът и високото ниво на владеене на съвременните високотехнологични методи в медицината от екипа водещи специалисти на „Селена“, помага да се избегне отворената коремна операция и да се запазят яйчниците на пациентката.

Миомата е открита преди 3 години при профилактичен преглед. В период, когато семейството на 48-годишната Борислава от Доспат преминавало през здравословно предизвикателство. Тя решила да не провокира допълнително напрежение със собствената си нужда от лечение, а по-късно изгубила близки и проблемът й останал съвсем на заден план.

Още повече, че не създавал никакъв физически дискомфорт. До преди година, когато миомата започнала рязко да се увеличава. Вследствие на това, Боряна получила постоянни проблеми с уринирането, а образуванието станало видимо като започнало да издува долната част на корема й.

Ден след операцията Боряна се възстановява изключително бързо. Раздвижена е, обслужва се сама и предстои изписването й от болницата. Щастлива е, че уринирането й е напълно възстановено, а коремът й е изгубил неестествения си обем. И съветва всички да се грижат за здравето си без отлагане.

Специалистите от болница „Селена“ напомнят още веднъж, че годишните профилактични прегледи за жените, в повечето случаи, са единственият начин за ранно диагностициране на сериозни заболявания.   

За автора

Вашият коментар