В Пловдив обновяват пешеходните пътеки

Пловдивското общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ от няколко дни освежава пешеходните пътеки в града.

„Макар зимата да не е отминала, използваме всеки ден с подходящи метеорологични условия, за да обновяваме маркировката на пътеките, където боята се е износила. Приоритетно работим по сигнали, подадени от районните кметства и „Пътна полиция“, предимно край детски и учебни заведения и други оживени градски пространства“, коментира директорът на предприятието Пламен Вълков.

„Зебрите“ и пътеките тип „проход“ се освежават от сформираното миналото лято специализирано звено към отдел „Безопасност на движението“. Според действащите наредби за пътната маркировка се използва бяла акрилатна боя със стъклени перли.  

Вълков напомни, че съгласно действащата нормативна уредба е достатъчно пешеходните пътеки да бъдат сигнализирани и само със знаци – предупредителен знак А18 и Д17 „Пешеходна пътека“. Според Закона за движение по пътищата пешеходни пътеки са и всички продължения на тротоарите върху пътното платно, независимо дали са обозначени.

За автора

Вашият коментар