Златните момичета в нова светлина с невиждан спектакъл в Пловдив

Новият театрално-комедиен фестивал „Усмивки под тепето“ продължава със звездна и необикновена програма с всеки от заложените дни. Събитието за цялото семейство събира любимите ни лица от България и ни въвлича в различни ситуации с много смях.

Фестът започна с изключително забавните дами Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова в „Извънредно любовно“. Осем реални любовни истории, разказани, изиграни и изтанцувани по начин, който вълнува.

Във втората дата децата на Пловдив гледаха безплатно „Чук и Пук“ на Кукления театър, а вечерта бе и кулминацията на фестивала със „Смехът е разрешен“.

Летен театър Бунарджика грейна с грациите по художествена гимнастика, фокуси, музика, театър, комуникация с публиката, карамбол от изкуство.

На сцената се качи Виктор Калев и култовите му имитации на вечната Лили Иванова и други любими образи. Нели Петкова изпя едни от най-популярните си песни, а Богдана Карадочева и Стефан Димитров ни върнаха леко носталгично към „Безнадежден случай“.

От смях паднахме с Мария Сапунджиева, Павел Иванов и Ненчо Балабанов, където любовта отново е тема на абсурда. Ненчо излезе два пъти на сцената, след като той ни замеси в няколко хитри фокуса. А театрални водещи бяха прекрасната Аня Пенчева и чаровният Кирил Ефремов.

Докато качествено се забавлява публиката, организаторите от MaskArt са се ангажирали с няколко важни инициативи, в които участват активно. Успоредно със събитието се събираха дарения за 5-годишния Божидар, който е диагностициран с аутизъм. Неговата история трогна редица последователи на каузата, за която на 17 септември в деня на Вярата, Надеждата и Любовта ще се проведе в негово име Нощ на Ангелите.

Интересен акцент на фестивала ще бъде присъединяването му към семейството на събитията #БезОтпадъци, които се случват в града в последните три години, организирани от сдружение БГ Бъди активен.

Днес, на 2 септември, програмата продължава с комедията „Една седмица, не повече“ с Йоана Буковска, Димо Алексиев и Емил Марков“, а в заключителния ден – 3 септември, ще се проведе концертът „Вива Италия“ на четиримата италиански тенори.

 

снимки: Александър Карамфилов 4K Studio

За автора

Вашият коментар