Ден на oтворените врати в Биологическия факултет към ПУ ‘’Паисий Хилендарски’

Студентски съвет към ПУ ‘’Паисий Хилендарски’’ със съдействието на студенти от Пловдивския университет, организират Ден на Отворените врати в Биологически факултет. Събитието има за цел да помогне на кандидат-студентите, като ги запознае с различните специалности, които предлага факултетът.
Ако мислиш, че биологията и обхващащите нейната сфера науки, са спечелили твоя интерес и си се отправил към посоката на този факултет, то можеш да заповядаш на 13 и 14-ти май в сградата на Биологически факултет и да разбереш всичко от което се интересуваш, засягащо дисциплините на биологията.
Това, кои катедри и лаборатории, ще избереш да посетиш, зависи изцяло от теб и твоите интереси свързани с факултета. Учениците ще бъдат посрещани от студенти, учащи в Биологически факултет, които ще ги ориентират за разположението на интересуващите ги лаборатории или зали. Бъдещите студенти ще имат възможност да се обръщат със своите въпроси към преподаватели, които ще бъдат там, за да направят посещението им по-приятно и ползотворно.
За улеснение на кандидат-студентите, има изготвен график, по който могат да се ориентират в кой ден да заповядат спрямо това, което ги интересува около биологията.
В понеделник, всеки, който се интересува от подспециалностите на Биохимия и Макробиология може да заповяда в сектор Биохимия след 11:30ч. ; сектор Микробиология – до 16:30ч.;
  • Биология на развитието разглежда Клетъчна биология и Хистология, можете да посетите този сектор до 16:00ч. и сектор Генетика ще бъде на разположението на учениците понеделник и вторник.
  • За лабораторията на анатомията, ще отговаря Слави Тинешев само във вторник от 08:30ч. – 10:30ч.
  • Ботаника и лаборатория Ботаника 2 – Койчо Коев понеделник и вторник;
  • Зоология и лаборатория Зоология на безгръбначните – Огнян Тодоров понеделник и вторник;
  • Екология и лаборатория Екология, както и Палеонтология – Славея Петрова, вторник от 13:30ч. – 15:00ч.

 

За автора

Вашият коментар