Благотворителен концерт в подкрепа на 15-годишния Георги

На 21 декември 2017 от 18:30 часа в актовата зала на СУ „Св. Седмочисленици“ Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев заедно с децата от Арт войс център с вокален педагог Руми Иванова ще изнесат благотворителен концерт в подкрепа на 16- годишния Георги Георгиев, ученик от 10 клас на СУ „Св. Седмочисленици“ в район „Тракия“.

На 12-годишна възраст на Георги е поставена диагноза „Мускулна дистрофия – тип Дюшен-Бекер”. Заболяването е генетично и хронично. Единственият му шанс е лечение чрез биокорекция в клиника в Израел. Цената на един курс на лечение е 35 000 лева. Сумата е непосилна за неговото семейство.

Инициативата е по идея на кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров, който намери безброй съмишленици в лицето на Ники Гешев и всички музиканти на Биг Бенд Пловдив, на децата от Арт Войс Център и техните семейства, както и на цялото училище „Св. Седмочисленици“, където учи Жорко.

За да помогнат на Георги, съучениците му от СУ „Св. Седмочисленици“ са посветили своя коледен концерт, който е днес. Средствата, събрани от благотворителния коледен пазар ще бъдат дарени за лечението на Жорко.

Това не е първата инициатива на Община Тракива за Георги. През 2016-та голямконцерт събра средства за момчето. Припомнете си ТУК

DMS GEORGI на номер 17 777

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:
BG95PRCB92301048584010
BIC/PRCBBGSF- ProCredit Bank
Титуляр: Георги Георгиев
PayPal hope_for_georgi@abv.bg

Вашият коментар