Дарете български книги

Международна кампания „Дари българска книга” стартира с дарение от над 60 тома литература на читалище „Н.Й.Вапцаров” – град Дулово. Тя е насочена както към библиотечните организации в България, така и към културните центрове и средища в чужбина. Инициативата ще продължи с набирането на дарения за други книжни фондове, а следващите получатели на даренията ще бъдат официално обявявани на сайта на асоциацията и в медиите.

Сред основните цели на кампанията са да засили интереса на българите в страната и по света към българската книга, да популяризира широко съвременните български автори, да възроди и да подкрепи все още действащата библиотечна дейност в страната чрез обновяване на фондовете по места с нови съвременни книги, да стимулира желание сред хората да даряват книги, когато това е във възможностите им, и не на последно място да запознае българските общности по целия свят със съвременната българска литература.

Кампанията се организира от Международна асоциация за българско изкуство по света а неин координатор е поетесата Мария Янакиева. Логото на кампанията е дело на родолюбивият българин Тони Тръмп, който от дълги години живее в Лас Вегас /Америка/.

Ако имате желание да дарите книга, можете да го направите на адрес: ПК 1233 гр. София, ж.к. Банишора, ул. „Охрид”, бл. 32, вх. Б, Получател: Филип Данчев или да се свържете с координатора на кампанията Мария Янакиева.

За автора

Вашият коментар