Фестивал на безвремието ни пренася отвъд реалността

СвобоДен фестивАл на безвРемието ще се проведе на 24,25, 26 юли. По календара на маите на 24 юли е последният ден от годината, 25 юли е ден на свободата и творчеството, ден на безвремието, а на 26 юли – започва новата година, завърта се поредният цикъл.

Свободният фестивал се различава от всички останали, защото наистина е свободен и безплатен. На територията на фестивала няма да се провежда търговска дейност, няма да има реклами на продукти и други комерсиални цели. „Нямаме финансова печалба, но ще спечелим много повече – нещо устойчиво във времето. Ще променим парадигми, ще научим нови неща, ще дадем пример. Всичко, което правим правим за събитието, го правим благодарение на даренията на всички НАС, всички сме свободни организатори на един наистина свободен фестивал, разчитаме на самоорганизация и доброволчество“, казват организаторите.

Свободният фестивал има за цел да покаже нови възможности, да подкрепи творческия потенциал на хората със свободен дух, отвъд ограниченията на капитала и властта. Отвъд реалността на безработицата и страха съществува една друга реалност, основана на солидарност, сътрудничество, пряка демокрация и споделяне.

„Три дни и нощи ще се потопим в музика, игри, танци, театър, творчески работилници, йога и медитация. През цялото време на фестивала ще има щанд за свободни дрехи и вещи, книги, свободна храна и напитки, които ще са донесени от всички НАС“,приканват от Свободния център, „ Надяваме се СвобоДен фестивАл на безвРемието да не бъде просто едно събитие и поредно забавление – искаме този фестивал да даде началото на нови общности, а защо не и една тепърва зараждаща се мрежа от хоризонтални структури“.
 

Повече информация можете да намерите тук

За автора

Вашият коментар