Младежи показаха къщи от Стария град по не-ВИЖдан начин

Един месец – три екипа – много забавление – творчески дух. Така група младежи ВИДяха не-ВИЖдания Стар град.

Вчера, на 24 септември 2013 г. между 15:30 и 18:00 часа участниците в Младежка работилница “ВИЖ не-ВИЖдания Стар град” представиха създадените от тях продукти.

Най-напред на Хисар капия в Стария град бе открита изложба от фотографии  по проекта за Младежка работилница “ВИЖ не-ВИЖдания Стар град”, която се проведе в къща Хиндлиян в периода от 24 август до 14 септември 2013 г.

Малко по-късно в къща Недкович бе представен късометражен филм "НеВИЖ – НеЧУЙ", а непосредствено след това в двора на къща Хиндлиян бе открита изложба на макети, озаглавена “На разходка със Степан Хиндлиян”. В нея екипът, създал изложбата, бе вложил истинска креативност в разработването и показването на различни образи от вътрешните пространства на къщата и детайли от интериора й.

Посетителите на къща Хиндлиян имаха възможността да се потопят и в неповторим танцов пърформанс озаглавен “Споменът танцува”.
 

На 27 септември от 16:00 ч. в къща Хиндлиян споменът отново ще „затанцува”, а от 17:15 ч. в къща Недкович филмът ще бъде „невидян и нечут” за втори път.

Проектът е финансиран по програма “Пловдив за младите” към Община Пловдив и се реализира от „Асоциация за култура, етнология и антропология “Медиатор”. Осъществява се с подкрепата на ОИ „Старинен Пловдив” и „Център за антропологични и етносоциологически изследвания” на ФИФ към ПУ „Паисий Хилендарски”.
 

За автора

Вашият коментар