Набират средства за детското отделение на НБ „Иван Вазов’

Проектът „Заедно в Библиотеката“ интегрира децата с различни социални потребности

"Заедно в библиотеката“ е проект на Народна библиотека „Иван Вазов”, който има за цел да интегрира децата с различни социални потребности; да им бъде дадено правото до безплатен достъп до всякакви услуги и ресурси в една нова, вдъхновяваща и стимулираща развитието им  среда, където да се чувстват свободни да играят, четат, общуват и творят заедно с останалите деца, игнорирайки различията.

Проектът е насочен към децата с физически и психически увреждания, които в детския отдел винаги са посрещани с любов, грижа и внимание от библиотекарите, но за техните творчески занимания е необходимо да се направи цялостна промяна в интериора на читалните зали, да се закупят нови стелажи, а и да се набави специализирана литература за техните родители.

Обновеният кът за децата със специални потребности ще привлече повече деца  с дислексия, със Синдрома на Даун, с аутизъм и с други увреждания; ще има даде възможност за придобиване на знания и за активно включване в атрактивни образователни дейности; ще утвърди децата като активни личности, чрез групови задачи и взаимодействия; ще превърне библиотеката в желано място за посещение, учене и забавление.

С реализирането на проекта ще бъде подобрен жизнения стандарт на децата и ще бъдат запълнени образователни дефицити. Обновените читални зали ще могат да се използват и от преподавателите на децата със специални образователни потребности за провеждане на извънкласни занимания, а библиотеката ще се превърне в информационен център, отворен и достъпен за всички.

"Заедно в библиотеката“ е част от седмата поредна дарителска кампания на Райфайзенбанк “Избери, за да помогнеш”. Тази година в нея са включени  21 общественозначими проектa в областите здравеопазване, социална сфера, култура и образование, опазване на околната среда. Кампанията ще набира подкрепа за проекти за хората с хронична бъбречна недостатъчност, за семейства с репродуктивни проблеми, за профилактика на рака на млечната жлеза, за деца и жени, жертви на насилие, за възрастни болни и самотни хора, за опазване на културно-историческото наследство, за изпадналите в беда в планината.

Традиционно най-много средства в дарителската кампания се набират от Райфайзенбанк и служителите на Групата Райфайзен в България, които даряват лични средства по избран от тях проект.

За всеки дарителски жест на свой служител, независимо от сумата, Райфайзенбанк добавя по 100 лв. Средства се набират и от външни дарения, благодарение на популяризирането на проектите от страна на медийните партньори на кампанията. Даренията постъпват директно по сметките на съответните организации.

Дарете чрез SMS с текст DMS ZAEDNO на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори.  За абонати по договор с Telenor, Vivacom и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Банкова информация за дарение

  • Получател/Титуляр:РНБ "Иван Вазов" – гр. Пловдив
  • IBAN:BG92IORT73753102003900
  • BIC:IORTBGSF
  • При банка:Инвестбанк – Пловдив
  • Основание за плащане:Избери, за да помогнеш

Всички каузи, включени в кампанията “Избери, за да помогнеш” са представени на интернет страницата на кампанията www.izberi.rbb.bg

Вашият коментар